some_text
 

Boerderijkaas Affiné 30+

 Is een gethermiseerde kaas met circa 25% minder vet dan gewone boerenkaas.

In de Krimpenerwaard, gelegen aan een klein slingerweggetje ligt boerderij ‘Dwaal ik, wacht u’. Hier staan 100 koeien gemoedelijk te grazen.
Van oudsher heeft deze boer zich gespecialiseerd in het maken van magere boerenkaas. Dit is een vak apart aangezien het afromen van de melk tot de juiste balans van vetten een precisiewerkje is. Een stukje ambacht dus dat deze boer nog in zich heeft. Om de dag wordt de melk van de koeien verwerkt tot kaas. Daarbij gebruikt de boer een speciaal zuursel waardoor de kaas een bijzonder smedig karakter krijgt en extra lekker is.  Zomers grazen de koeien op de veengronden van de Krimpenerwaard (weidegang) en ’s winters staan zij in een grote doorkijkstal waarbij massage borstels de koeien verwennen. Het voer voor de koeien komt grotendeels van eigen lan en wordt aangevuld met maïs en bierborstel. Zo ontstaat melk met de juiste verhouding vet en eiwit. Deze kaas ligt vervolgens 4 maanden te rijpen op houten planken. Hij wordt nog met de hand gekeerd en zo veel mogelijk met rust gelaten.
Resultaat een 16 kg kaas, bijzonder rijk van smaak en minder vet!

           ‘Extra goed veur d’lijn en Boer’n Lekker!