some_text

Weidevlucht kazen uit de Beemster met een heerlijke, volle smaak

jong - jong belegen - belegen - extra belegen - oud - 35+ jong belegen - 35+ belegen - 35+ extra belegen - 35+ oud - kilo kaasjes

Lees meer
 
some_text

heerlijke geitenkaas

light - mild - belegen -oud -

geit milde knoflook - geit komijn - geit fenegriek - Bleu geit

Zuivelproducten op basis van geitenmelk zijn vol en mild van smaak. De vetdeeltjes in geitenmelk zijn heel erg klein en de melkvetten en eiwitten zijn zodanig van samenste…

Lees meer
 
some_text

Twisca schapenkaas is een heerlijke smaakvolle Noord-Hollandse schapenkaas. Deze kaas dankt zijn volle, romige smaak aan de hoge vorm (wat zeer gunstig is voor de rijping) maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide, gekenmerkt door de zilte en waterrijke natuur, waar de melkschapen volop kunnen gr…

Lees meer
 
some_text

Boerderijkaas Affiné 30+

 Is een gethermiseerde kaas met circa 25% minder vet dan gewone boerenkaas.

In de Krimpenerwaard, gelegen aan een klein slingerweggetje ligt boerderij ‘Dwaal ik, wacht u’. Hier staan 100 koeien gemoedelijk te grazen.

Lees meer
 
some_text

Petit Doruvael en Kerhem:

Doruvael

Lees meer
 
some_text

Edammers:

- Edammer jong

Jonge Edammer heeft een betrekkelijk lichte en neutrale smaak, met wat frisheid, en een tamelijk vaste structuur.

- jong belegen Edammer

- belegen Edammer

Als een Edammer enkele maanden rijping heeft gehad, is zijn smaak flink tot ontwikkeling gekomen. Zo valt e…

Lees meer
 
some_text

echte boerenkazen:

Leidse 30+ belegen ( sleutelkaas ) , Mulder pikant , Afinné 30+

boerderijkazen met wisselende kruiden: bv. fenegriek, sambal,  tuinkruiden,  knoflook/selderij,  olijf/tomaat of mosterd

boerenpondje - Boerenpracht mini

Leids…

Lees meer
 
some_text

Kanter nagel belegen en nagel oud op mijn kraam

De naam Kanter is traditoneel verbonden met de regio Friesland en het Westerkwartier.

De traditionele benaming KANTER duidt op de kantige vorm van de kaas, met een scherpe overgang van de zijkant naar de onderkant van de kaas. Deze benaming word…

Lees meer
 
some_text

Schermermolen kaas

Schermermolens is een bijzondere kaas, omdat er weinig zout in zit.

Schermermolens is genoemd naar de molens die aan de rand van de Beemsterpol…

Lees meer
 
some_text

Biologische kaas van Hollandse bodem

De pure smaak van Bioweide vindt zijn oorsprong in het dorpje Rouveen in het prachtige rivierengebied van Overijssel.

Bioweide wordt gemaakt met respect voor natuur, milieu en dier. De kaas wordt bereid volgens de 3 Bioweide-garanties: 100% Biologisch, 100…

Lees meer
 
some_text

Rookkaas en blokkaas:

Rookkaas is een  met rooksmaak. Deze smaak krijgt de kaas door  of het toevoegen van . Het resultaat is een worstvormige kaas die meestal in ronde, voorverpakte plakken wordt verkocht. De kaas heef…

Lees meer
 
some_text

30+ kaas uit de Beemster

Lees meer
 
some_text

graskaas van de eerste weidegang.  

Een echte seizoenskaas - mei / juni                                   …

Lees meer
 
some_text

TYNJETALER

'Tynjetaler' is een bijzondere boerengaten kaas van Friese grond en komt van kaasboerderij De Gelder in Tijnje. De kaas is geproduceerd van ongepasteuriseerde melk van de eigen koeien.

 De smaak zit tussen de Leerdammer en Emmentaler, romig en ietsje zoet , met een knipoog naa…

Lees meer
 
some_text

overjarige (brokkel) kaas

wordt ook wel duizend dagen kaas genoemd, het is namelijk een 3 jaar oude kaas.

Doordat tijdens de lange rijpingstijd het zout in de kaas is gaan uitkristalliseren lijkt de kaas zouter dan hij in feite is. Die zoutkristallen zijn soms zelfs zichtbaar aanwezig. 

Lees meer
 
some_text

Brie:

brie van gepasteuriseerde melk.

Momenteel niet op mijn kar, eventueel wel leverbaar op verzoek

Lees meer
 
some_text

4 kilo kazen  Kaas op natuurlijke wijze gerijpt in het pakhuis van het Zuiderzeemuseum

 

 

 

Lees meer
 
some_text

Boeren Leidse

Sommige tradities gaan gelukkig nooit verloren, neem nou het ambachtelijk bereiden van de Boeren-Leidse. Deze kaas, die al eeuwen lang in de omgeving van de Sleutelstad Leiden wordt gemaakt, wordt door kenners geroemd om zijn kenmerkende smaak. De Boeren-Leidsekaas is stevig en ie…

Lees meer
 
some_text

Landana Bleu   Lekker pikant door de blauwader.

Op een goed kaasplateau mag blauwschimmelkaas niet ontbreken. Landana Bleu is een aangenaam pittige hollandse blauwschimmelkaas

Landana is de bekende, lekkere Hollandse kwaliteitskaas, geliefd vanwege zijn unieke smaak, zijn voortreffe…

Lees meer
 
some_text

Comté

De comté wordt wel "Koning van de bergkazen "genoemd. Comté past heel goed bij zeevruchten en smaakt ook goed als raclette of in de fondue. De Comté is een harde kaas van rauwe koemelk met 45% vet in droge stof.

In Franche-Comté/Jura heeft het maken va…

Lees meer
 
some_text

Boeren Mulder is een heerlijk pikante malse boerenkaas, vol en romig van smaak. Bereid door de gedreven kaasmaker Sjaak Mulder in Melissant, op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. De nabijheid van de zeearmen de Grevelingen en het Haringvliet zorgt voor een herkenbaar andere smaak dan d…

Lees meer
 
some_text

Jaap Schep boerenkaas van Kaasboerderij Schep in Bergambacht

 In 2010 zijn zij winnaar geworden van de Gouden Kaasplak Trofee Boerenkaas Cum Laude voor de allerlekkerste Boerenkaas van Nederland.

De smaak van onze boerenkaas werd in het smaakprofiel als volgt omschreven: een boerenk…

Lees meer
 
some_text

Oud Enkhuizen

Overheerlijke, romige oude kaas op ambachtelijk traditionele wijze bereid en gerijpt

Lees meer