Weidevlucht kazen uit de Beemster met een heerlijke, volle smaak
jong - jong belegen - belegen - extra belegen - oud - 35+ jong belegen - 35+ belegen - 35+ extra belegen - 35+ oud - kilo kaasjes
heerlijke geitenkaas
light - mild - belegen -oud -
geit milde knoflook - geit komijn - geit fenegriek - Bleu geit
Zuivelproducten op basis van geitenmelk zijn vol en mild van smaak. De vetdeeltjes in geitenmelk zijn heel erg klein en de melkvetten en eiwitten zijn zodanig van samenste…
Twisca schapenkaas is een heerlijke smaakvolle Noord-Hollandse schapenkaas. Deze kaas dankt zijn volle, romige smaak aan de hoge vorm (wat zeer gunstig is voor de rijping) maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide, gekenmerkt door de zilte en waterrijke natuur, waar de melkschapen volop kunnen gr…
Boerderijkaas Affiné 30+
Is een gethermiseerde kaas met circa 25% minder vet dan gewone boerenkaas.
In de Krimpenerwaard, gelegen aan een klein slingerweggetje ligt boerderij ‘Dwaal ik, wacht u’. Hier staan 100 koeien gemoedelijk te grazen.
Edammers:
- Edammer jong
Jonge Edammer heeft een betrekkelijk lichte en neutrale smaak, met wat frisheid, en een tamelijk vaste structuur.
- jong belegen Edammer
- belegen Edammer
Als een Edammer enkele maanden rijping heeft gehad, is zijn smaak flink tot ontwikkeling gekomen. Zo valt e…
echte boerenkazen:
Leidse 30+ belegen ( sleutelkaas ) , Mulder pikant , Afinné 30+
boerderijkazen met wisselende kruiden: bv. fenegriek, sambal, tuinkruiden, knoflook/selderij, olijf/tomaat of mosterd
boerenpondje - Boerenpracht mini
Leids…
Kanter nagel belegen en nagel oud op mijn kraam
De naam Kanter is traditoneel verbonden met de regio Friesland en het Westerkwartier.
De traditionele benaming KANTER duidt op de kantige vorm van de kaas, met een scherpe overgang van de zijkant naar de onderkant van de kaas. Deze benaming word…
Schermermolen kaas
Schermermolens is een bijzondere kaas, omdat er weinig zout in zit.
Schermermolens is genoemd naar de molens die aan de rand van de Beemsterpol…
Biologische kaas van Hollandse bodem
De pure smaak van Bioweide vindt zijn oorsprong in het dorpje Rouveen in het prachtige rivierengebied van Overijssel.
Bioweide wordt gemaakt met respect voor natuur, milieu en dier. De kaas wordt bereid volgens de 3 Bioweide-garanties: 100% Biologisch, 100…
Rookkaas en blokkaas:
Rookkaas is een met rooksmaak. Deze smaak krijgt de kaas door of het toevoegen van . Het resultaat is een worstvormige kaas die meestal in ronde, voorverpakte plakken wordt verkocht. De kaas heef…
30+ kaas uit de Beemster
TYNJETALER
'Tynjetaler' is een bijzondere boerengaten kaas van Friese grond en komt van kaasboerderij De Gelder in Tijnje. De kaas is geproduceerd van ongepasteuriseerde melk van de eigen koeien.
De smaak zit tussen de Leerdammer en Emmentaler, romig en ietsje zoet , met een knipoog naa…
overjarige (brokkel) kaas
wordt ook wel duizend dagen kaas genoemd, het is namelijk een 3 jaar oude kaas.
Doordat tijdens de lange rijpingstijd het zout in de kaas is gaan uitkristalliseren lijkt de kaas zouter dan hij in feite is. Die zoutkristallen zijn soms zelfs zichtbaar aanwezig.
Brie:
brie van gepasteuriseerde melk.
Momenteel niet op mijn kar, eventueel wel leverbaar op verzoek
Boeren Leidse
Sommige tradities gaan gelukkig nooit verloren, neem nou het ambachtelijk bereiden van de Boeren-Leidse. Deze kaas, die al eeuwen lang in de omgeving van de Sleutelstad Leiden wordt gemaakt, wordt door kenners geroemd om zijn kenmerkende smaak. De Boeren-Leidsekaas is stevig en ie…
Landana Bleu Lekker pikant door de blauwader.
Op een goed kaasplateau mag blauwschimmelkaas niet ontbreken. Landana Bleu is een aangenaam pittige hollandse blauwschimmelkaas
Landana is de bekende, lekkere Hollandse kwaliteitskaas, geliefd vanwege zijn unieke smaak, zijn voortreffe…
Comté
De comté wordt wel "Koning van de bergkazen "genoemd. Comté past heel goed bij zeevruchten en smaakt ook goed als raclette of in de fondue. De Comté is een harde kaas van rauwe koemelk met 45% vet in droge stof.
In Franche-Comté/Jura heeft het maken va…
Boeren Mulder is een heerlijk pikante malse boerenkaas, vol en romig van smaak. Bereid door de gedreven kaasmaker Sjaak Mulder in Melissant, op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. De nabijheid van de zeearmen de Grevelingen en het Haringvliet zorgt voor een herkenbaar andere smaak dan d…
Jaap Schep boerenkaas van Kaasboerderij Schep in Bergambacht
In 2010 zijn zij winnaar geworden van de Gouden Kaasplak Trofee Boerenkaas Cum Laude voor de allerlekkerste Boerenkaas van Nederland.
De smaak van onze boerenkaas werd in het smaakprofiel als volgt omschreven: een boerenk…
Oud Enkhuizen
Overheerlijke, romige oude kaas op ambachtelijk traditionele wijze bereid en gerijpt