some_text
 

Twisca schapenkaas is een heerlijke smaakvolle Noord-Hollandse schapenkaas. Deze kaas dankt zijn volle, romige smaak aan de hoge vorm (wat zeer gunstig is voor de rijping) maar bovenal aan de Noord-Hollandse weide, gekenmerkt door de zilte en waterrijke natuur, waar de melkschapen volop kunnen grazen.

De melk voor Twisca is afkomstig van schapenboerderij Westfriesedijk. De dijk die Westfriesland omsluit met een totale lengte van 137 km. Op het bedrijf lopen 800 melkschapen op 70 hectare land. Het voer voor de dieren wordt zelf verbouwd. Een extra inspanning die ze graag doen om hun visie voor dierenwelzijn en gezondheid te kunnen waarborgen! Jonge schapenkaas is mild en romig van smaak. Wanneer de kaas langer rijpt, wordt de smaak meer “schaapachtig” en liefhebbers van karaktervolle kaas waarderen dit ten zeerste. Deze kaas staat bekend als gunstig voor maag- en darmflora.

Wat maakt Twisca nu zo bijzonder? - exclusieve kwaliteitskaas - met de grootste zorg gerijpt in ons eigen kaaspakhuis - mild en romig van smaak - op ambachtelijke wijze geproduceerd - 100% schapenmelk, dus geschikt voor mensen met koemelkallergie - rijk aan vitamine A, B en C (veel hogere gehalten dan koeien- en geitenkaas) Vitamine B13 (Orootzuur) is uniek - Zeer geschikt als vegetarische vleesvervanger