some_text
 

Petit Doruvael en Kerhem:

Doruvael wordt gemaakt door de familie Vlooswijk uit Montfoort en is vervaardigd van gepasteuriseerde melk. De kaas wordt gemaakt met een hoog vochtgehalte en daarna gewassen met corine bacterieën gerijpt in een ruimte van 15 oC en 99% relatieve luchtvochtigheid. Het eindresultaat is een gewassen korstkaas met de bekende delicate smaak die neigt naar een trappist achtige kaas. De kaas verleend zijn naam aan het behoud van broedplaatsen en natuurgebieden. "Door Ruilverkaveling van elders"

 

Kernhem is een milde gewassen korstkaas, met een halfzacht plakkerig zuivel. Deze kaas is familie van de zogeheten 'meshangers' of 'mesklevers'. De korst heeft een coating en is niet eetbaar.

De platte ronde Kerhem is een zogeheten roodbacteriekaas, zoals ook Frankrijk er vele kent. Hij wordt geproduceerd uit met room verrijkte volle melk, wat de reden is van hogere vetgehalte ( 60 % in de vaste stof ). Overigens is ook het voctgehalte van Kenhem hoog. Tijdens de rijping wordt de kaas dagelijks ingewreven met water, om de groei van speciale bacterien in de korst te bevorderen. Deze geven de kaas zijn specifieke smaak en oranje korst. Rijpe Kernhem is een boeiende kaas met veel smaak en karakter en een goede zuiveltoon.

Tijdelijk niet op mijn kar, eventueel wel leverbaar op verzoek.