Markten

Ik sta tijdelijk niet op de markt

 

 

 

Kazen

Dat de Nederlandse kaas in het verleden meer hard van structuur en rond van vorm was, had zo z’n redenen. “Hard van binnen” en “rond van fatsoen”, vanouds de eisen die aan de Hollandse kazen werden gesteld. Want juist de ronde vorm en de harde structuur maakten de kaas geschikt voor het transport naar verre oorden. Kaas is voor Nederland altijd één van de belangrijkste exportproducten geweest. Zo werden zelfs op de schepen van de West- en Oost Indische Compagnie Edammertjes ingescheept. De kaas diende als proviand voor de bemanning, maar ook als ruilmiddel voor kostbare specerijen en andere exotische waren “. Er kan daarbij gewezen worden naar de echte kazen.

Momenteel verkoop ik voornamelijk Nederlandse kazen, waarbij kaas uit de Beemster van Cono kaasmakers het grootste deel van mijn assortiment bepaald. Daarnaast ook boerenkaasjes uit de kop van Noord-Holland en heerlijke geiten- en schapenkaas.contact

Opmerkingen, vragen en contact kan

via ronsnip@outlook.com

of bel 0638086595

mijn eigen merknaam Weidevlucht

 

Some description 

 

 

 

bedrijfsgegeven

Kaasvansnip staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam Cum Annexis, nummer 54543835.

Adres: Oude Gracht 21

           1601 RD Enkhuizen

          

  Enkele beschrijvingen

Dit is de intro

Kaas heeft mij altijd erg aangetrokken. Niet alleen dat ik in de kaasstad Alkmaar geboren ben maar ook omdat ik kaas altijd een smakelijk product heb gevonden. Zeker toen het glaasje port bij de kaas gedronken mocht worden. Wegzakkend in het moeras van sleur van ruim 26 jaar hetzelfde werk en door de afstand scheppende digitalisering in mijn werk, heb ik de keus gemaakt om voor mezelf te beginnen. Ik miste de interactie met mensen. Met de ervaring die ik heb opgedaan bij het verkopen van kaas voor een ander, was daarom de keuze ook snel gemaakt. Het is altijd een uitdaging geweest om voor mezelf te beginnen. Zo werd het idee om met een eigen kraam kaas te verkopen geboren en ben ik ermee gestart.

Op mijn kraam liggen kazen met een heerlijk kenmerkende smaak. Nederlandse kaas is al in zijn verscheidenheid een brok afwisseling. Daarbij komt dat een kaas verkocht vers van het mes sowieso lekkerder is. Achtergrond info geven over de kaas is daarbij een extra service en uit reacties van u als klant, kan mijn kennis over kaas en haar smaak vergroot worden. Smaken verschillen, zeker met de verscheidenheid in het luilekkerland van de Nederlandse kaas. Daarom is iedere gedeelde smaakervaring met kaas bij mij welkom. Iedereen heeft zijn eigen smaakbeeld wat moeilijk vast te leggen is in woorden, daarom kunt u vrijblijvend proeven aan mijn kraam. Hopelijk tot zien aan mijn kaaskraam.